VIDEO: Proslavilo jej recitování “O(s)travy”, před 15 lety komika srazil autobus

25. ledna 2016·Celebrity·Redakce

Vystupoval jako moderátor známé skupiny a zahrál si i v několika českých filmech. Nejvíce jej ale asi proslavily scénky z pořadu Možná přijde i kouzelník. Populární komik Jiří Wimmer zemřel před 15 lety.

Jiřího Wimmera to k herectví táhlo již od mládí, vystudoval DAMU a hrál v ostravském Divadle Petra Bezruče nebo Ypsilonce. Diváci si ho pamatují především jako komika – se zpěvákem Karlem Černochem kupříkladu vytvořil oblíbenou komickou dvojici v úspěšném televizním pořadu Možná přijde i kouzelník.

Vystupoval také jako moderátor skupiny Rangers-Plavci a zahrál si i ve filmech Jáchyme, hoď ho do stroje, Jára Cimrman ležící spící nebo Nebát se a nakrást. Rád sportoval, vařil, psal básně, vymýšlel kreslené anekdoty a maloval, autorsky se podílel i na tvorbě scének z “Kouzelníka”.

Prokletím nadaného umělce byl ale sklon k depresím a zejména náchylnost k alkoholu. Kvůli němu Wimmer přicházel o práci, kvůli nespolehlivosti “kvartálního alkoholika” musel odejít třeba z divadla Luďka Soboty. Několikrát se také pokusil o sebevraždu. Před patnácti lety, 25. ledna 2001, jej v Praze-Dejvicích při nesprávném přecházení ulice srazil autobus. V krvi měl 2,4 promile alkoholu a na místě byl mrtev.


zdroj: youtube.com/Česká televize

VIDEO: Olda Kaiser slaví “60”! Podívejte se na jeho slavné scénky · Frekvence 1 · Hudba – Zprávy – Zábava

 

Celebrity - další články

Doporučujeme