VIDEO: Zazářil na MS 1990 a v Janově jej pořád uctívají. Bomber slaví 50!

7. září 2015·Celebrity·Redakce

V dobách největší slávy patřil k předním evropským fotbalovým kanonýrům. A po vystoupení na MS 1990 se vypracoval i mezi největší hvězdy Itálie. Měl ale také problémy s disciplínou a životosprávou.

Dnes “Bomber” Tomáš Skuhravý slaví padesátiny. A někdejší bouřlivák, o němž se psalo, že si v dobách největší slávy připaloval v hospodě doutníky stomarkovkami, se věnuje hlavně výchově mladých talentů v italském Janově, který se mu stal druhým domovem.  V italském přístavním městě provozuje fotbalovou akademii a většinu času tam i žije. 

S fotbalem začínal v rodném Přerově nad Labem, v patnácti přešel do Sparty, s kterou pětkrát slavil ligový titul. V roce 1990 zazářil na MS 1990 v Itálii, kde nastřílel pět branek a Janov za něj neváhal vysázet rekordní sumu. Během pěti prvoligových sezon zde urostlý dlouhovlasý kanonýr nastřílel 57 gólů a stal se tamním miláčkem.

 

Když ale Janov v roce 1995 sestoupil, začal být jeho vysoký plat pro klub zátěží. Skuhravý to zkoušel ve Sportingu Lisabon, kde se ale neprosadil a navíc byl brzy potrestán zákazem činnosti do konce sezony. Přišel tak o účast na stříbrném Euru v Anglii. Kariéru mu nakonec ukončilo zraněné koleno, na doporučení lékařů skončil v 31 letech.

Po ukončení kariéry se Skuhravý  dostal do finančních problémů. Několikrát byl přistižen, jak řídí v opilosti, v roce 2011 byl dokonce odsouzen k podmíněnému trestu vězení za fingovanou krádež zapůjčeného luxusního auta. V současnosti se rozvedený otec Michaely a Federiky věnuje především práci s mládeží, vedle Itálie má projekty i v Austrálii či Kanadě. Ve volném čase si kromě svých dcer a sportu najde čas i na houbaření. 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme