Vysmátý Ed Sheeran! Vyhrál soud kvůli plagiátorství a dál bude pokračovat v kariéře

7. května 2023·Celebrity·Redakce

Ed Sheeran. (Foto: Profimedia)

Pro hudebníky je tohle už skoro denní chleba. Poměrně často se stává, že muzikanti jsou nařčeni z toho, že ukradli něčí písničku. S tím se musel popasovat i Ed Sheeran, který dokonce vyhrožoval, že pokud soud nevyhraje, ukončí hudební kariéru. Naštěstí měl štěstí a soud vyhrál.

Poroto v New Yorku rozhodla o tom, že hit zpěváka Eda Sheerana Thinking Out Loud z roku 2014 není vykradený z písně Let’s Get It On z roku 1973 od amerického soulového zpěváka Marvina Gaye. Sheeran v soudní síni upozorňoval na to, že případ ovlivní všechny umělce, kteří skládají vlastní hudbu. Skladbu složil se svou kamarádkou Amy Wadge a inspirovali ho jeho prarodiče a vztah, který tehdy měl.

Dědicové zpěváka Gaye tvrdili, že jim Sheeran, Warner Music Group a Sony Music Publishing dluží peníze za porušení autorských práv. „Jasně, že jsem s výsledkem tohoto procesu velmi spokojen. Zdá se, že nakonec přece jen nebudu muset skončit se svou prací. Zároveň jsem ale neskutečně frustrovaný z toho, že neopodstatněná tvrzení jako tato nakonec mohou skončit u soudu,“ uvedl v připraveném prohlášení. Směrem k porotě po vynesení rozsudku zašeptal: „Díky.“

View this post on Instagram

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Není to poprvé, co se britský zrzek musel potýkat s nařčením toho, že je plagiátor. Čelil obvinění, že refrén svého hitu Shape of You opsal z písničky Oh Why z roku 2015, jehož autory jsou zpěvák Sami Chokri a producent Ross O’Donoghue.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme