Vzácný šperk, který Alžběta II. půjčovala jen Kate Middleton. Jeho cena vás dostane

3. listopadu 2022·Celebrity·Redakce

Alžběta II. a Kate Middleton. (Foto Profimedia)

Nikoho nepřekvapí, že sbírka šperků zesnulé královny Alžběty II. (†96) je skutečně obrovská. Když dáma z královské rodiny dostala od panovnice nějaký šperk darem, byla to obrovská čest. A jednou z těchto vyvolených, byla i princezna Kate, které se teď dostalo další velké pocty. Informaci uvedl magazín Hello.

Sbírka královny Alžběty II. zahrnuje i některé opravdu velmi vzácné šperky. Zřejmě nejpůsobivějším je náhrdelník Nizam z Hajdarábádu. Jeho odhadovaná hodnota je kolem 66,3 milionů liber (cca 1,9 miliardy korun). Náhrdelník daroval, v tu dobu ještě princezně, panovník indického státu Hajdarábád Asaf Jah VII. jako svatební dar ke svatbě s princem Philipem v roce 1947.

Královna Alžběta a princ Phillip. (Zdroj: Profimedia)

Panovník královskou rodinu pozval, aby si vybrala ze šperků Cartier, a princezna si vybrala čelenku a právě dotyčný náhrdelník. Na krku ho ale nenosila jen ona, tu čest měla i princezna z Walesu. V roce 2014 se ozdobená tímto šperkem objevila na recepci v National Portrait Gallery. Kate na sobě měla modré šaty Jenny Packham, které daly tomuto diamantovému skvostu prostor k vyniknutí.

Kate byla kromě Alžběty jedinou členkou královské rodiny, která měla tu čest Nizam z Hajdarábudu nosit. Po smrti královny je tak zřejmě jediným možným vlastníkem. Není to navíc jediný šperk, který Alžběta Kate půjčovala. Jedním z nejvzácnějších kousků ve sbírce je státní diadém Jiřího IV., který je oficiálně známý jako diamantový diadém. Jeho odhadovaná cena je 800 tisíc liber, tedy cca 22,6 milionů korun.

Kate Middleton. (Zdroj: Profimedia)


Celebrity - další články

Doporučujeme