Vzlety i pády talentované zpěvačky. Whitney Houston by dnes oslavila 58. narozeniny

9. srpna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Whitney Houston (Foto: Shutterstock)

Zpěvačku Whitney Houston netřeba dlouze představovat. Patřila mezi nejpopulárnější zpěvačky a její hity žijí stále. Dnes, 9. srpna by oslavila 58. narozeniny. Whitney ale zemřela v roce 2012 v 48 letech letech a nejčastěji se jako příčina úmrtí uvádí utonutí, předávkování drogami i léky či srdeční choroba.

Život Whitney Houston byl jako na houpačce. Narodila se v New Jersey v roce 1963 a už odmalička se věnovala zpěvu. Zpívala v gospelovém sboru, který vedla její matka Cissy. Právě Cissy nazpívala vokály takovým hvězdám jako byli Elvis Presley či Aretha Franklin.

Do širšího povědomí se Whitney dostala v roce 1985, kdy debutovala s albem Whitney Houston. Hned ten samý rok se album stalo nejlepším a nejprodávanějším albem a časopis Rolling Stones ho zařadil mezi 500 nejlepších alb všech dob. Druhé album se neslo v podobném duchu. Bylo jasné, že svět se dočkal opravdu výjimečné dámy.

Whitney se ale rozhodla, že se kromě zpěvu bude věnovat i herectví. V roce 1992 si zahrála ve snímku Osobní strážce po boku Kevina Costnera. Soundtrack, který obsahoval hity jako I Will Always Love You, I’m Every Woman, I Have Nothing, Run To You, Queen Of The Night nebo Jesus Loves Me se stal nejprodávanějším na světě. Ve stejném roce se zpěvačka provdala za R&B zpěváka Bobby Browna, se kterým měla jedinou dceru Bobbi Kristinu Brown (†22).

Život Whitney sice vypadal jako pohádka, ale opak byl pravdou. První problémy se u ní začaly projevovat v devadesátých letech. Na havajském letišti byla přistižena s několika gramy marihuany. Později se k tomu přidaly problémy s hlasem a stále častěji se stávalo, že rušila koncerty a vystoupení. Bulvární média přinášely čím dál tím častěji informace, že je závislá na drogách, má rodinné problémy a manžel ji bije.

V září roku 2006 podala po čtrnácti letech manželství zpěvačka žádost o rozvod. O rok později byli oficiálně rozvedeni. Do péče jí byla svěřena malá Bobbi Kristina. Život neskutečně talentované Whitney Houston ale skončil předčasně 11. února 2012, kdy bylo její bezvládné tělo nalezeno v areálu hotelu Beverly Hilton v Beverly Hills. Nejčastěji se uvádí, že se utopila nebo předávkovala léky. V jejím těle byly při pitvě objeveny stopy kokainu marihuany, Xanaxu a Benadrylu a také léku na uvolnění svalů.

View this post on Instagram

A post shared by Whitney Houston (@whitneyhouston)

Dcera Bobbi Kristina neměla kvůli svým rodičům lehký život a smrt její matky pro ni byla zřejmě poslední tečkou. Tři roky po její smrti byla totiž i Bobbi Krisitna objevena v bezvědomí ve vaně. Předtím požila doslova drogový koktejl, který jí dal její tehdejší přítel Gordon. Ten jí také ponořil hlavu do studené vody, což dívce způsobilo poškození mozku. Po půl roce zemřela. Pitva prokázala, že podíl na jejím úmrtí měla marihuana, alkohol a léky na uklidnění a proti úzkosti.


Celebrity - další články

Doporučujeme