Witowská promluvila o přátelství s Mynářovou: Politiku neřešíme

23. června 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Prezidentští kandidáti Miloš Zeman (vpravo) a Jiří Drahoš se setkali 25. ledna 2018 v Praze před druhým kolem prezidentských voleb v poslední televizní debatě, kterou Česká televize vysílala z Rudolfina. Vlevo je moderátorka Světlana Witowská. Zdroj: ČTK

Krátce po debatě prezidentských kandidátů Jiřího Drahoše a Miloše Zemana, po které mnozí toužili na hrad dosadit samotnou moderátorku Witowskou, se na veřejnost dostaly snímky a informace o blízkém přátelství Witowské a manželky hradního kancléře Mynářové. Mnozí tak zpochybňovali moderátorčinu objektivitu a nestrannost. Ona sama se k celé záležitosti vyjádřila až po mnoha měsících. "Alex je fajn holka," řekla v rozhovoru pro magazín DNES.

Ačkoli se Witowská rozhodně po debatě před lednovými prezidentskými volbami těšila velkému uznání a množství pochvalných poznámek, nedlouho poté se situace trochu změnila. Média zveřejnila snímky, které dokumentují její blízký vztah s manželkou hradního kancléře Vratislava Mynáře, Alex Mynářovou, což někteří vnímali jako možné narušení žurnalistčiny nezaujatosti.

„To bylo týden po debatě. Že ji budu moderovat, to se Alex, stejně jako většina lidí, dozvěděla z novin. Neviděly jsme se minimálně týden před debatou stejně jako několik dní po ní, takže to bylo naše první setkání. Když jsem ty fotky viděla, říkala jsem si, že jsem se mohla aspoň namalovat a učesat, protože vedle Alex vypadám jako cuchta. Ona totiž nestihla cvičení, takže jsme byly jen na obědě. Navíc jsem ji úplnou náhodou na konci objala, což jsem snad nikdy před tím neudělala. Ale tehdy se mi zdála smutná,“ uvedla Witowská pro MF Dnes.

Witowská tehdy čelila názorům, které kvůli vztahu dvou žen zpochybňovaly její profesní nestrannost. To ona ale striktně odmítá. „S kým kamarádím, je čistě moje věc a v práci mě to nijak neovlivňuje. Kamarády neopouštím kvůli tomu, že si o nich někdo začne myslet, že svatbou udělali krok vedle,“ vyjádřila se moderátorka a dodala: „Kamarádím se s Alex, ne s panem Mynářem. Pro mě je a vždycky byla fajn holka. Slušná, hodná, se sociálním cítěním.“

Čisté svědomí

Obě ženy se znají z České televize, kde jeden čas společně pracovaly. Mynářová však musela po čase veřejnoprávní televizi opustit kvůli vztahu s hradním kancléřem. „První reakce byla: Co je za problém? Druhá: Aha, někomu  vadí, že debata dobře dopadla, a tohle byl způsob, jak na ní udělat kaňku. Nějaký chudák mě chtěl poškodit, ale já měla vždycky čisté svědomí. S Alex kamarádíme dlouho a všichni v televizi to věděli. Navíc si nevybavuju, že by někdy někdo řešil, s kým se kamarádí ostatní moderátoři České televize. Takže tomu opravdu nerozumím,“ uvedla Witowská.

O politice se prý navíc spolu nebaví. „Jsme obě maminky, takže se bavíme hlavně o dětech. Taky spolu chodíme cvičit a mluvíme o tom, co jíst, abychom nebyly tlusté. Jak shodit to kilo, které máme navíc. Politice se radši vyhýbáme. Známe se tolik let, že si vztah nechceme kazit,“ uzavřela.

Zprávy - další články

Doporučujeme