Z paleontologa z Jurského parku je rytíř. Herec Sam Neill je sir

19. října 2022·Celebrity·Redakce

Sir Sam Neill (Foto zdroj: Shutterstock)

Herec Sam Neill se proslavil mimo jiné svou rolí paleontologa doktora Alana Granta ve filmech Jurský park a nově i Jurský svět: Nadvláda, který byl uveden v letošním roce a sklidil obrovský úspěch. Enormní úspěch oslavil i právě Sam. Získal rytířský titul a je z něj sir Sam Neill. Novinkou se pochlubil na svém instagramu.

Slavný herec Sam Neill byl oceněn rytířským titulem a nyní je z něj sir Sam Neill. Na rytíře byl pasován minulý týden v Government House Auckland během slavnostního ceremoniálu. Titul mu předala generální guvernérka Nového Zélandu Cindy Kiroová.

Již začátkem roku bylo ocenění schváleno samotnou královnou Alžbětou II., která bohužel zemřela začátkem září. Ir, jehož kořeny sahají až na Nový Zéland, se novinkou pochlubil na svém instagramu. Na fotografii stojí hrdý s medailí kolem krku a s guvernérkou po boku.

View this post on Instagram

A post shared by SamNeillTheProp (@samneilltheprop)

“Madam Cindy byla tak laskavá, že mě poklepala mečem. Velký den, jsem velmi vděčný,” napsal pod fotografii. Kromě filmů Jurský park a Jurský svět si sir Sam zahrál například ve filmech Merlin, Merlinův učeň, Zaříkávač koní nebo Pozdrav z Palm Beach. Rytířský titul získal za své zásluhy na poli umění, a také za mimořádný přínos filmu.


Celebrity - další články

Doporučujeme