Za štěstím Heleny Růžičkové a Jiřího Růžičky stojí Bohdalka. Seznámila je i usmiřovala

13. října 2022·Celebrity·Redakce

Jiřina Bohdalová, Helena Růžičková. (Foto: Profimedia)

Helenu Růžičkovou pojilo s Jiřinou Bohdalovou veliké přátelství. Bohdalová se o své zesnulé kamarádce rozvyprávěla v nové knize, která se věnuje trilogii Slunce, seno... Nejvýraznější osobností tohoto fenoménu je bez pochyby postava Škopkové, kterou ztvárnila právě Helena Růžičková. Co všechno o ní její herecká kolegyně a kamarádka prozradila?

Jiřina Bohdalová poznala Helenu ještě před tím, než se stala herečkou. K herectví ji lákal Bohdalové spolužák z DAMU Jiří Růžička starší. A tak se stalo, že díky Jiřině potkala Helena svého muže.“Pamatuji si, že ještě, než byli svoji, tak už spolu bydleli ve Faustově domě na Karlově náměstí, v prvním patře, v takovém malém bytečku, vlastně to byl jen jeden pokoj a kuchyň s postelí, tak jak mladí lidé, když začínají. Ještě dneska bych vás tam dovedla. Byla jsem tam často, protože jsem je dávala dohromady,” vzpomíná v knize Bohdalová.

Také je vzájemně usmiřovala“Když měli nějakou krizi, každého jsem posadila do jedné místnosti, a hučela do nich. Jirka si třeba stěžoval, jak s Helenou nebude, že se chová jako domovnice, a já mu říkala, jak ona sedí vedle a zoufale pláče. Tak mu jí začalo být líto. A pak jsem šla za Helenou, která byla naopak v ráži, a taky, že s Jirkou nebude, protože vypadá jako blbec. A já zase – Heleno, kdybys ho teď viděla, jak tam bulí. Takhle jsem je oba přesvědčovala. Oni si to asi vzájemně neřekli, protože si pak padli do náruče, aby se vzájemně utěšili,” směje se herečka, která pak šla páru na svatbě za svědka.

Jiřina Bohdalová se také rozvyprávěla o jejím hereckém nadání, přesto že herectví nikdy nestudovala. Ona prostě herečka byla. Byla opravdu skvělá herečka. Já sama si třeba nedokážu představit, že bych uhrála její Škopkovou ze Slunce, seno. Ona v sobě měla něco tak prudce a dobře lidového, že mohla říkat jakékoliv nadávky, a nikdy to neznělo hrubě, vulgárně a sprostě. To je dar, jaký má jen málokdo,” říká v knize Bohdalová.


Celebrity - další články

Doporučujeme