Začínal jako skladník a doma má tygra. Návrhář Osmany Laffita slaví 50

3. října 2015·Celebrity·Redakce

Obléká Ivanu Trumpovou i Dagmar Havlovou a většině Čechů vyčítá, že nedbají o svůj zevnějšek. Kubánský módní návrhář Osmany Laffita dnes slaví padesátiny.

Laffita vystudoval na prestižní umělecké akademii San Alejandro v rodné Havaně, poté pracoval jako redaktor kubánského módního časopisu. Ve 22 letech odešel do tehdejšího Československa a po skromných začátcích, kdy pracoval i jako jeřábník nebo skladník, začal sbírat zkušenosti u proslulých módních značek jako Versace či Kenzo. Koncem 90. let začal sám navrhovat oblečení.

Stál například i za proměnou šatníku Dagmar Havlové ve funkci první dámy. Podle svých slov navrhuje pro “ženy, které se nebojí vystoupit z davu a chtějí se oblékat kreativně.” Za svou práci získal Laffita, který pravidelně navrhuje i kolekce nábytku, bytových doplňků, brýlí či šperků, řadu ocenění.

Showroom Osmanyho Laffity se nachází na prestižní adrese v pražské Pařížské ulici. Známý je mimo jiné i svým luxusním životním stylem a náklonností ke zvířatům, zejména ke svému tygrovi jménem Bagheera, který váží 400 kilogramů a prohání se po zahradě jeho domu v Nižboru.

Celebrity - další články

Doporučujeme