Zamává královna z balkonu? Fanoušci se jí kvůli zdravotním potížím možná nedočkají

9. května 2022·Celebrity·Barbora Turková

Alžběta II. (Foto: ČTK)

První víkend v červnu oslaví ve Velké Británii narozeniny královny Alžběty II. a také její 70. výročí na trůně. Je ale možné, že se jí příznivci na balkonu Buckinghamského paláce nedočkají. Informaci uvedl deník The Daily Mail.

Podle bulvárního deníku The Daily Mail s odkazem na svůj dobře informovaný zdroj rozhodně není zaručeno, že se královna během oslav objeví. Nicméně Alžbětiny poslední fotografie, kde stojí vedle dvou poníků, naznačují, že 96tiletá panovnice je na tom zdravotně dobře. Toho samého názoru je i její vnuk, princ Harry, který Alžbětu II. navštívil a podle něj je „ve skvělé formě“.

Britská média ale stále spekulují o tom, že královna na tom není stále moc dobře. Podle některých jí dělá problém dlouho stát nebo chodit. Panovnice prodělala v únoru covid, a proto jí lékaři doporučili klidnější režim a musela zrušit i řadu povinností. „Stále k tomu může dojít, ale rozhodně není zaručeno, že uvidíme královnu během jejího jubilea na balkoně (Buckinghamského paláce),“ řekl zdroj.

Expertka na královskou rodinu Angela Levin si myslí, že pokud na balkoně nebude královna, neměli by tam být ani ostatní členové královské rodiny. To by mohlo vyřešit problém s přítomnosti prince Harryho a jeho manželky Meghan nebo s přítomností prince Andrewa, u kterého se spekuluje, zda je vhodné, aby se na královských oslavách objevil.

Alžběta se stal královnou po smrti otce Jiřího VI. v únoru 1952, korunovace proběhla o rok později. Oficiální oslava jejího platinového výročí nástupu na trůn je ale naplánována právě na začátek června. Vše začne ve čtvrtek 2. června tradiční vojenskou přehlídkou Trooping the Colour před Buckinghamským palácem, o den později se uskuteční bohoslužba. V sobotu se budou konat koňského dostihy zvané Epsom Downs a platinový koncert, na kterém vystoupí řada hvězd. 5. června by se po celé zemi měly konat pouliční party.

Celebrity - další články

Doporučujeme