Královské štěstí roku 2021. Kdo se radoval a pro koho to bylo nejhorší období?

7. ledna 2022·Celebrity·Barbora Turková

William a Kate (Zdroj: ČTK)

Rok 2021 byl pro britskou královskou rodinu poměrně náročný. V dubnu zemřel princ Phillip, manžel královny, ke klidnému spaní nepřispěl ani kontroverzní rozhovor Meghan a Harryho. Děly se ale i dobré věci. Jaké? Pojďme si to všechno zrekapitulovat.

William a Kate

V těch dobách oceňují všichni stabilitu. Pro královskou rodinu je to William s Kate, kteří letos oslavili desáté výročí od své svatby. Svou lásku sice většinou najevo nedávají, ale při té příležitosti sdíleli rodinné video, na kterém řádí se svými třemi dětmi v písečných dunách v Norfolku a opékají si marshmallows, dojalo mnohé. Navíc podporovali obyvatelstvo v době pandemie nebo sdíleli fotografii, na které se nechávaly očkovat.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Pro Kate je také velkou vášní focení a v roce 2021 se třeba pochlubila fotografií své dcery, princezny Charlotte, na které drží motýlka na počest Big Butterfly Count, která se v srpnu odehrává po celé Velké Británii. Kate také potvrdila roli ikony, když si pro sebe “ukradla” premiéru nového Jamese Bonda.

Objevila se na ní v nádherných zlatých šatech, ve kterých byla oslňující.  Manželé také dojali nádhernou rodinnou fotografií z Jordánska, která posloužila jako vánoční přání. A když se na sebe během zamilovaně podívali během vánočního koncertu, fanoušci šíleli nadšením.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Harry a Meghan

Mladší bratr prince Williama se svou manželkou utekli do Ameriky. Odešli tam podle svých slov, aby si odpočinuli od médií a svým dětem dopřáli klidné dětství. Zatím ale vypadá, že dělají pravý opak. Dokázali to svým rozhovorem s Oprah Winfrey, kde na královskou rodinu nakydali spoustu špíny. Meghan zase tvrdila, že trpěla depresemi a jeden nejmenovaný člen královské rodiny prý projevil obavy, jakou barvu pleti budou mít jejich děti. Královna i ostatní členové rodiny se ohradili, že rasismus v rodině opravdu nemají.

View this post on Instagram

A post shared by Misan Harriman (@misanharriman)

Když v červenci přiletěl Harry do Británie, očekávalo se, že jeho vztah s Williamem bude kvůli rozhovoru na bodu mrazu. A je to tak. V zahradách Kensingtonského paláce odhalili sochu své matky princezny Diany. “Každý den si přejeme, aby byla stále s námi, a doufáme, že tato socha bude navždy vnímána jako symbol jejího života a odkazu,” uvedli ve společném prohlášení. Na Valentýna pak Harry s Meghan uvedli, že čekají druhé dítě. Dcera Lilibet Diana se narodila 4. června, na konci roku se ukázali jako kompletní rodina.

View this post on Instagram

A post shared by Alexi Lubomirski (@alexilubomirski)

Královna Alžběta II.

Láska prince Phillipa (†99) a královny byla opravdu celoživotní, manžely byli 73 let. On jí byl vždycky oporou, ona se brala ohledy na jeho názory a vždy, když vešel do místnosti, rozzářila se. To uhaslo 9. dubna, kdy princ zemřel. Rozloučení s ním bylo v kruhu rodinném a dojemná fotografie truchlící osamělé královny podle mnohých vystihuje tuto smutnou dobu. Mnozí se oprávněně báli o její zdraví. Na podzim musela královna do nemocnice a zvolila nezbytný doplněk: hůlku.

View this post on Instagram

A post shared by Olharparaahumanidade (@olharparaahumanidade)

Zrušila také Vánoce v kruhu rodinném, ale když se ukázala ve vánočním projevu, vypadala skvěle na svůj věk, ale hlavně mluvila naprosto rozumně a věcně. Během projevu třeba zavzpomínala na svého milovaného manžela. Královská rodina po smrti Phillipa zveřejnila několik fotografií. Tady je třeba společně s královnou obklopen svými pravnoučaty.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Princ Andrew

O tom, že je princ Andrew, syn královny, zapleten do sexuálního skandálu a že byl kamarádem finančníka Jeffreyho Epsteina (†66), se ví už nějakou dobu. V loňském roce ale byla v USA podaná civilní žaloba, kterou podala Virginie Giuffre. Tu měl jako sedmnáctiletou princ i jeho velký kamarád zneužít. Právníci prince doufají, že se případ vyřeší díky dohodě o vyrovnání. V té se píše, že žena na nikoho okolo Epsteina nepodá žalobu. Nicméně pro královskou rodinu to rozhodně není nic, co by chtěla řešit.

Princezny Eugenie a Beatrice

Skončeme ale souhrn o královské rodině trochu pozitivně. Syn se narodil princezně Eugenii a jejímu manželovi Jacku Brooksbankovi, dceru Siennu Elizabeth má zase princezna Beatrice a její manžel Edoardo Mapelli Mozzi. Vzhledem k tomu, že je královna čtyřnásobnou matkou, může se díky svým dětem těšit na velký příval nejen vnoučat, ale i pravnoučat.

View this post on Instagram

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie)

Celebrity - další články

Doporučujeme