Zbaven obvinění. Princ Andrew se s Virginii Giuffrey dohodl na finančním vyrovnání

17. února 2022·Celebrity·Barbora Turková

Princ Andrew (Zdroj: Profimedia)

Britský princ Andrew se dohodl na finančním vyrovnání s Američankou Virginií Giuffre, která ho obvinila ze sexuálního napadení z roku 2001 a chtěla se s ním soudit v New Yorku. Oznámili to v úterý podle agentury AFP v soudním dokumentu advokáti žalující ženy.

Osmatřicetiletá Virginia Giuffrey obvinila britského prince loni v srpnu. Prý jí v roce 2001 sexuálně a fyzicky napadl, a to když ji jako nezletilou nabízel k sexu finančník Jeffrey Epstein. “Dopustil se na mě sexuálního útoku a ublížení na zdraví,” tvrdila žena. Princ to odmítal.

Právníci druhorozeného syna britské královny Alžběty II. v lednu požádali americký soud, aby v občanskoprávním sporu rozhodovala porota. Vyjádření o dohodě přišlo na začátku tohoto týdne. V soudním oznámení právníci Giuffrey i Andrewa sdělili, že dohoda zahrnuje blíže nespecifikovanou sumu.

Tu Andrew chce věnovat charitativní organizaci Giuffrey na podporu obětí sexuálního násilí. “Princ Andrew nikdy nechtěl pošpinit osobnost paní Giuffrey a připouští, že trpěla jak coby uznaná oběť zneužívání i jako důsledek nespravedlivých veřejných útoků,” stojí v soudním dokumentu.

 


Celebrity - další články

Doporučujeme