Ze všech SuperStar to dotáhla nejdál. Jak se Aneta Langerová za 12 let změnila?

26. listopadu 2016·Celebrity·Redakce

Stala se historicky první vítězkou SuperStar a jako jedna z mála postupem času neupadla v zapomnění. Aneta Langerová si vybudovala renomé jako osobitá zpěvačka a skladatelka a dnes slaví 30. narozeniny.

Pro rodačku z Říčan byl zlomovým v kariéře rok 2004, kdy jako 17letá studentka obchodní akademie udělala vítězstvím v prvním ročníku SuperStar nejdůležitější krok v našlápnuté cestě za pěveckou kariérou. Finále tehdy sledovalo rekordních 3,34 milionu diváků. Aneta do té doby zpívala hlavně v posázavské kapele SPB a v roce 2002 skončila druhá v televizní show Rozjezdy pro hvězdy.

Od vítězství v SuperStar ovšem každá její deska vzbudila pozornost kritiků i veřejnosti. Jejího debutového alba Spousta andělů (2004) se prodalo přes 100.000 kusů a v letech 2005 a 2006 dokonce triumfovala v anketě Český slavík mezi zpěvačkami. S druhým albem Dotyk (2007) se stala vítězkou ceny Deska roku, a s tím posledním Na Radosti (2014) loni proměnila všechny čtyři nominace Akademie populární hudby Anděl. Sošku s andělskými křídly převzala i v kategorii zpěvačka roku.

Že umí nejen zpívat, ale i tancovat, předvedla Langerová před šesti lety taneční soutěží StarDance, kde se umístila na druhém místě. Zahrála si i v divadle a v příštím roce bude mít premiéru film “8 hlav šílenství”, ve kterém hraje hlavní roli. V minulosti několik let spolupracovala s nadačním fondem Světluška, který je zaměřený na pomoc nevidomým a slabozrakým. Talent zdědila po mamince, která zemřela už když jí bylo čtrnáct let. Kromě o 11 let starší sestry má i 39letého bratra Nikolu, který je zároveň i jejím manažerem.

FOTO: wikipedia, instagram

Celebrity - další články

Doporučujeme