Zemřel herec Radomil Uhlíř (†62) známý z Kouře či Pupenda

15. dubna 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Vladimír Drápal Lábus

V pondělí ve svých dvaašedesáti letech zemřel herec, scénárista a malíř Radomil Uhlíř. Informaci na svém Facebooku zveřejnil jeho kolega a kamarád Vladimír Drápal Lábus. Příčina smrti zatím není známa.

Radomil Uhlíř se ve filmech ujímal hlavně menších rolí, divákovi jeho postavy však nikdy neunikly. Herec měl nesporný talent a vynikal zejména v komediích. Diváci ho mohli vidět například ve filmech Pupendo, Kouř, Cesta z města, Pražská pětka, Skřítek, Gympl nebo Ulovit miliardáře. Informaci o tom, že již není mezi námi, zveřejnil jeho blízký přítel. “Radomil Uhlíř dneska umřel. Měl jsem ho hodně rád,” napsal veřejně na sociální síť Vladimír Drápal Lábus.

Uhlíř vystupoval i jako divadelní herec například v divadle Vizita a se svou One man show býval k vidění v Balbínově poetické kavárně. Před diváky předváděl dokonce i pantomimu. Činil se rovněž jako scénárista a režisér a stal se autorem několika rozhlasových her. Mimo jiné se charakterizoval jako pěvec, performer, básník, malíř a grafik.

Radomil Uhlíř dneska umřel.Měl jsem ho hodně rád!

Zveřejnil(a) Vladimír Drápal Lábus dne Pondělí 15. dubna 2019

Celebrity - další články

Doporučujeme