Zpěvačka Sia přiznala chronické bolesti. Nejste sami, vzkázala nemocným fanouškům

10. října 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Shutterstock

Zpěvačka Sia na Twitteru překvapila své fanoušky, když přiznala, že trpí několika nepříjemnými onemocněními. Vedle dědičného Ehlersova–Danlosova syndromu hudebnici sužuje i neurologické onemocnění a chronické bolesti. Podle svých slov tak chtěla dodat odvahu a motivaci všem, které sužuje fyzická nebo emocionální bolest. 

Australská zpěvačka Sia (43), vlastním jménem Sia Kate Isobelle Furler na počátku října podala pomyslnou pomocnou ruku všem svým fanouškům, které v životě trápí fyzické či psychické bolesti. Čtvrtého října umístila na svůj Twitter překvapivý příspěvek, ve kterém přiznala, že její zdravotní stav by rozhodně mohl být i lepší.

“Trpím chronickou bolestí, neurologickým onemocněním, Ehlersovým–Danlosovým syndromem a chtěla jsem vám, kteří trpíte ať už fyzickou, nebo emocionální bolestí jen říct, že vás miluji a ať se nevzdáváte. Život je zatraceně těžký. Bolest je demoralizujcí, a vy v tom nejste sami,” napsala zpěvačka.

O několik dní později se k záležitosti vrátila a připsala ještě stručnou poznámku. “Jen abych to vyjasnila, mám neurologické onemocnění a Ehlersův–Danlosův syndrom. EDS není neurologická nemoc. Omlouvám se za zmatení,” napsala 7. října.

Ehlersův–Danlosův syndrom je dědičné onemocnění pojivových tkání, které způsobuje porucha tvorby kolagenu. Mezi příznaky patří přílišná volnost kloubů, křehkost cév, zranitelnost pokožky a abnormální krevní destičky v krvi. Nemoc jako taková není v současné době vyléčitelná, lze jen mírnit příznaky a pacienti se musí vyvarovat některých aktivit.

Celebrity - další články

Doporučujeme