Ceny nemovitostí jsou v Česku obrovské

10. února 2020·Články·Josefína Kováčová

Z celé EU ceny nemovitostí rostou nejvíce v Maďarsku a Česko je hned na druhém místě. Právě teď je nejlepší doba na prodej.

Meziročně u nás vzrostly ceny o více než 9 %.

Ceny rostou proto, že je v Česku nedostatek bytů. Legislativa je pomalá a tím pádem se dokončuje příliš málo bytů. To pak šponuje ceny nahoru.

Jestliže uvažujete o prodeji nemovitosti, je na to skvělá doba právě teď. Jednoduše prodávejte už za 10 minut.

Úrokové sazby jsou stále nižší a nižší. Sice se poskytuje méně hypoték, protože banky jsou přísnější, ale úrokové sazby klesají. Lidé by chtěli kupovat, a protože nabídka je omezená, opět je to důvod, proč se ceny šponují nahoru.

Růst cen je u nás opravdu obrovský. Posuďte sami. U nás vzrostly ceny o 9,4 %, na Slovensku o 5,7 %, v Německu pak o 5 %. 

Odborníci se ale shodují na tom, že růst nemůže trvat věčně. V zahraničí se již objevují zprávy o tom, že se blíží ekonomický propad. Ten by pak způsobil, že se růst cen zastaví. To už se děje například v Itálii. Tam už ceny nemovitostí klesají a nás to údajně v příštích letech čeká také. Kdy, jak, zda vůbec a pokud ano, tak jak moc, to je vše jen spekulace.

Rozhodně je ale nyní dobrá doba na prodej. Nejlepší za posledních minimálně 25 let.

Vaši nemovitost můžete prodávat už za 10 minut. A nic to nestojí. Využijte k tomu moderní on-line nástroj, je to ZDARMA www.realitniaplikace.cz.

 

Články - další články

Doporučujeme