Elixír mládí vám leží v ledničce. TIPY na potraviny, které umí zpomalit stárnutí

19. září 2017·Články·Karolína Stránská

Kdo z nás netouží po věčně vypnuté pokožce a mladistvém vzhledu? Roky však nemilosrdně ubíhají a vědci v laboratořích na elixíru mládí zatím nepracují. Možná ho ale máte v ledničce a ani o tom nevíte.

Sezamový olej

Jeho využití je všestranné, obsahuje zejména vitamíny B, E a K. Jedná se o jeden z nejléčivějších olejů na světě. Kromě vitamínů obsahuje také fosfor, vápník, měď, železo a důležité omega-3 a omega-6 nenasycené mastné kyseliny. Všechny tyto látky značně vylepšují kvalitu pleti a vlasů. Za pomoci sezamového oleje také pacienti bojují s migrénami a stresem.

Losos

Také jedna z nejzdravějších ryb má omlazující vlastnosti. Studie zjistily, že omega-3 z ryb může zabránit růstu a šíření buněk rakoviny kůže. Odborníci doporučují konzumaci ryb minimálně dvakrát do týdně.

[totalpoll id=”197446″]

Hroznové víno

Ovoce a zelenina by měly být pravidelnou součástí jídelníčku, ať už se nám jedná o stárnutí, či ne. Hroznové víno však zaručuje mladistvý vzhled díky resveratrolu, důležitému antioxidantu. Nachází se ve slupce a působí proti zánětům a škodlivému UV záření.

Pomeranče a melouny

Pomeranče udržují vaši pokožku hydratovanou. Jsou vynikajícím zdrojem vitamínu C, který je pomocníkem při tvorbě kolagenu. To samé platí o melounech, obsahujících značné množství vody, díky čemuž prospívá tělu i pleti.

Rajčata

Jsou zdrojem vitamínů A, B, C a E a bohaté na draslík, hořčík a fosfor. Lykopén v rajčatech navíc ničí volné radikály a chrání pokožku proti spálení. Dopřejte si alespoň jedno rajče denně, nadměrná konzumace však může způsobit zabarvení pokožky. Nemusíte je ale jen jíst. Jejich šťávou si můžete vyčistit pleť.

Články - další články

Doporučujeme