FOTO DNE: Letiště zavedlo novinku pro řidičky! Nyní čelí obvinění ze sexismu

26. července 2017·Články·Redakce

reprofoto: Facebook

„Ženy mají často problém rozhodnout se, co se důležitější: krása, nebo pohoda. Tato otázka se vyskytuje u všeho, od kabelek přes boty až po auta. Proto máme řešení. Tato místa jsou krásná, jsou pohodlná a ještě jsou levná,“ píše Mezinárodní letiště Moskva-Domodědovo v příspěvku na Facebooku a Instagramu, ve kterém jsou nová parkovací místa vyfocena. Širší nejsou místa proto, že by zde bylo naráženo na neschopnost žen parkovat, ale aby se jim pohodlně manipolovalo s kočárkem a autosedačkou.

 

Nejčastější stížností veřejnosti byl sexismus a diskriminace. „To jsou parkovací místa pro blondýny? A můžou tam parkovat muži? Co je tohle za formu diskriminace? Udělejte parkovací místa i pro blbečky,“ píše jeden z uživatelů.

Jiný uživatel obvinil letiště ze snahy o rozdělování návštěvníků. „Segregace a sexismus v roce 2017? Bravo,” píšou lidé a nesouhlasí s tím, že jde o ulehčení parkování. Přestože se právě na tomto parkovišti zaparkuje nejlevněji, je umístěno nejdále od letiště.

Letiště se brání tím, že parkovací místa nejsou jen pro ženy. „Pokud zde zaparkuje muž, tak bude prostě parkovat na krásném a pohodlném parkovacím místě,” uvádí v příspěvku. Později vydalo vedení letiště prohlášení, že bylo k tomuto kroku inspirováno například letištěm v Mnichově či Římě. “Každý si může vybrat jakékoli z více než 3 500 parkovacích míst v areálu letiště. Podobně jako v jiných evropských letištích, barva nebo symbol jen indikují speciální službu a zvýšený komfort,“ uvedlo letiště.

Články - další články

Doporučujeme