FOTO: Kdo je kněz ze seriálu Most!? Herec se před lety proslavil legendární hláškou

31. ledna 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: CSFD.cz

Postava opileckého kněze ze seriálu České televize Most! je všem jeho fanouškům jistě známá. Jen hrstka lidí však ví, že se jeho představitel, herec Miloš Černoušek, proslavil ve filmu před více jak 25 lety.

Čtyřiašedesátiletý herec Miloš Černoušek, jenž je známý pod pseudonymem Cyril Drozda, vystudoval herectví na brněnské konzervatoři. Od roku 1975 je kmenovým členem brněnského HaDivadla.

Během své herecké kariéry si zahrál i ve filmech a seriálech. V současné době jej mohou diváci vidět i ve druhé sérii Rapla. Drozda se však filmovým fanouškům nesmazatelně zapsal do paměti v roce 1992, kdy se objevil ve známém snímku Dědictví aneb Kurvahošigutntág.

Je pravda, že se nejednalo o velkou roli, nicméně jeho postava pronesla natolik oblíbenou hlášku, která zlidověla a používá se dodnes. Drozda totiž ztvárnil číšníka v brněnském hotelu Slavia, který navštívil Bohuš Stejskal (Bolek Polívka) a doktor Ulrich (Miroslav Donutil). “Nová doba! Host vyhazuje vrchního!” pronesl tehdy číšník po konfliktu s postavou Bolka Polívky a odešel z hotelu. Poznali byste ho?

 

Články - další články

Doporučujeme