GALERIE: Mladá maminka zemřela na předávkování proteinem. Kulturistika se jí stala osudnou

24. srpna 2017·Články·Redakce

instagram/meeganheff

Dvojnásobná maminka se začala věnovat kulturistice. Netušila ovšem, že právě pro ni znamená tato záliba velké riziko. Trpí genetickým onemocněním a její tělo nedokáže rozložit protein, který kulturisté přijímají ve velkém množství kvůli nárůstu svalové hmoty.

Nemoc, kterou měla Meegan Heffordová, se jmenuje porucha močovinového cyklu, píše web indenpendent.co.uk. Trpí jím přibližně jeden člověk z osmi tisíc a málokdo za celý život zjistí, že se ho týká. V krvi se tvoří amoniak a v mozku se postupně hromadí tekutina, což ho nakonec nenávratně poškodí.

Meegan byla nalezena ve svém bytě v bezvědomí, jako příčinu smrti označili lékaři příjem proteinu. Žena ho konzumovala jak klasicky v rámci speciálního jídelníčku pro kulturistky, tak ve formě doplňků. Připravovala se na soutěž, která proběhne v září. Rodina zemřelé nyní požaduje přísnější podmínky prodeje podobných produktů. Ani její matka netušila, že spotřebuje tolik proteinu. Až po smrti dcery našla v domě nejen samotné potravinové doplňky, ale také podrobný stravovací plán.

Články - další články

Doporučujeme