Herec Martin Zounar slaví kulatiny! “Bobu Švarcovi z Ordinace” už je 50 let

26. května 2017·Celebrity·Redakce

Padesáté narozeniny slaví 26. května herec, moderátor a milovník vaření Martin Zounar. V 80. letech byl dívčím idolem, zahrál si v normalizačním seriálu z vojenského prostředí Chlapci a chlapi. Natočil filmy Tankový prapor či Vekslák, v posledních letech je Zounar tváří televizních seriálů, objevil se ve Velmi křehkých vztazích, v Přístavu, ve Vyprávěj nebo v Ordinaci v růžové zahradě. Vystupuje s divadelním spolkem Háta, hraje i v muzikálech (Děti ráje).

Martin Zounar se narodil 26. května 1967 v Hradci Králové, v televizi a ve filmu se začal objevovat už jako student pražské konzervatoře. Hostoval v Národním divadle nebo v Divadle pod Palmovkou. Po roce 1989 se pustil také do podnikání, které však skončilo s dluhy.

Svoji kuchařskou vášeň zúročil v pořadech o vaření, které moderoval (například Mňam aneb Prima vařečka). Ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 se Zounar objevil na kandidátce strany Vize 2014. Je synem herce Miroslava Zounara (1932 až 1998) a otcem dcery Claudie. Vášní známého herce jsou rychlé stroje, zejména motorky.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme