Hitovka týdne: ABBA – Don´t Shut Me Down

15. prosince 2021·Hudba·Dominika Číčelová

ABBA (Foto: Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od skupiny ABBA - Don´t Shut Me Down.

Ve čtvrtek slaví 75. narozeniny Benny Andersson ze skupiny ABBA, geniální hudebník, autor mnoha slavných hitů. Jako spoluautor je podepsaný i pod muzikálem a filmem „Mamma Mia“. Má dva syny a třikrát se ženil; v letech 1978-1981 byla jeho manželkou Frida – zpěvačka skupiny ABBA.

Společně s dalšími dvěma členy – Agnethou a Björnem – bourali hitparády celého světa v sedmdesátých a osmdesátých letech. Od roku 1982 čekali fanoušci na nové album. Dočkali se až letos, vyšlo začátkem listopadu a dostalo název „Voyage“. Teď se chystá turné, na kterém vystoupí počítačově zpracované omlazené verze členů skupiny ABBA jako hologramy.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, jakou písničku od ABBY máte nejraději a zda byste raději viděli koncert s originálními členy, nebo mladšími hologramy. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala!

Tak jaká písnička od skupiny ABBA má pro vás v srdci speciální místo? A Radši byste šli na originál, nebo na hologramy? 

Hudba - další články

Doporučujeme