Hitovka týdne: Petr Hapka a Lucie Bílá – Dívám se, dívám

13. května 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Zpěvačka Lucie Bílá a Petr Hapka. (Foto: se svolením TV Nova)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Petra Hapky a Lucie Bílé - Dívám se, dívám.

Petr Hapka by ve čtvrtek 13. května oslavil 77. narozeniny. Jeho talent a obrovské charisma připomíná Hitovka tohoto týdne. Je z roku 1996, z alba Citová investice, na které společně s Michalem Horáčkem napsal devět písniček. Nazpívali jim je Richard Müller, Daniel Landa nebo Michael Kocáb.

Tři písničky zpíval sám Petr Hapka, jednu za asistence Lucie Bílé. Jmenovala se Dívám se, dívám a byl to jeden z největších hitů roku 1996, a vlastně celých 90. let. Lucie Bílá si za to, že přišla do studia, nechala od pánů zaplatit symbolickou jednu korunu, kterou – jak později řekla v jednom rozhovoru – poctivě zdanila. Protože její účetní má prý všechno v pořádku.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak s čím máte spojený tento hit od Petra Hapky? Napište nám!

 


Hudba - další články

Doporučujeme