NO NAME vydávají to nejlepší za 25 let na vinylu. Igor Timko si kvůli tomu pořídí nový gramofon

14. prosince 2022·Hudba·Lenka Skrzeczkova

No Name. (Foto: se souhlasem BrainZone)

Skupina NO NAME má první vinyl v historii kapely. Výběrová deska nese název NO NAME The best of 25. Na vinylu je 23 písní, nechybí megahity Žily, Ty a tvoja sestra, Prvá, Čím to je až po Elity či Vianoce s Božidarou. Zpěvák a frontman kapely Igor Timko si kvůli novince přeje pod stromeček nový gramofon.

Skupina NO NAME má za sebou úspěšný rok plný koncertování. Nyní si pro své příznivce připravili další chuťovku, výběrovou dvoj vinylovou desku. Skladby jsme vybírali společně, a podle toho, co pro každého z nás, jaká píseň znamená. Samozřejmě jsme zvážili i odezvu u posluchačů. Bestofka dokonale mapuje naše celé úspěšné období. První píseň výběrovky je Ty a tvoja sestra, která nám definitivně otevřela dveře do slovenského éteru. Kvůli časovému limitu vinylu zůstaly mnohé písně mimo výběr. Ale dohodli jsme se s vydavatelem na dvojalbu, takže zadání určuje kapacitu. Je tam tedy vše podstatné od Sestry až po Vianoce s Božidarou,“ rekapituluje lídr kapely Igor Timko.

NO NAME hraje ve složení Igor Timko, Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Zoli ŠallaiPavel Jakab. Kapela je na scéně již 26 let. Dvoj vinyl NO NAME The best of 25 je první v celé jejich historii.

Sami jsme mile překvapeni, že se vinylovky vracejí na trh. V branži se už potichu žertuje, že nás čeká návrat ke kazetám. Začínali jsme hrát v dobách, kdy desky a kazety akorát končily. A po 26ti letech koncertování jsou zde znovu časy, kdy se zase vinyl stává trendy. NO NAME The best of 25 je pěkná limitka a sběratelský kousek,“ těší se Igor Timko.

Vizuál dvoj vinylu má na kontě grafik Peter Brutovský, který ho pojal dost surrealisticky. Na obalu je mnoho jinotajů a piktogramů, které znázorňují názvy jednotlivých hitů NO NAME. Jako děti jsme měli gramofon, ale teď na Ježíška jsem si přeji nový. Věřím, že ho přinese. Mám staré desky Rolling Stones, Elánu a mnohé další. Stále jsem to odkládal, takže naše výběrovka je impulsem i pro nás,“ směje se Igor. Kapela aktuálně pracuje na novém albu, rok 2023 bude pro ně rokem nových písní. Fanoušci se dokonce mohou těšit na speciální turné.


Hudba - další články

Doporučujeme