Rybičky 48 odhalují novou píseň Jdi domů Ivane! Kapela se inspirovala skladbou z roku 1968

23. dubna 2022·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Rybičky 48. (Foto: se souhlasem NetwIN production)

Rocková kapela Rybičky 48 si pro své fanoušky připravila zbrusu nový singl. Ten nese název Jdi domů Ivane! Písní tak kluci reagují na aktuální situaci na Ukrajině s humorem sobě vlastním.

To si takhle žijete na vesnici, říkejme jí třeba Evropa, a tam jsou různý lidi. Každej má svý neduhy, ale vždycky se i přes neshody domluvíte. Pak je tu ale Ivan z východní vesnice, a to je čistěj blbec a agresor, se kterým se domluvit nedá,” přibližuje novinku frontman Kuba Ryba. Píseň ale není inspirovaná jen ruskou invazí na Ukrajinu. Inspirací byla samozřejmě píseň z roku 1968 Dobře míněná rada aneb Běž domů Ivane,” osvětlil.

Videoklip vznikl v Hostinci U Kmoníčků pod taktovkou Ondřeje Soukupa. V hlavní roli Ivana se objevil herec, moderátor, starosta Řeporyjí a výrazná postava českého bulváru, Pavel Novotný. Hledali jsme někoho, kdo zahraje skvěle arogantní hovado a Pavel nás napadnul jako první. Vím, že je to chytrý a fajn člověk, který to skvěle zahraje a rád si udělá srandu s námi,” řekl Ryba.

Kapela je známá tím, že se nedrží žádných žánrových mantinelů. Tentokrát se tedy jedná o rockovou vypalovačku a frontman slíbil další tvrdší songy i do budoucna. Teď máme období, kdy budou vznikat tvrdší rockový a punkrockový songy,” dodal.


Hudba - další články

Doporučujeme