Jak oloupat vejce natvrdo bez odloupnutí bílku? Díky tomuhle jednoduchému triku!

Sbohem, otravné loupání vařených vajíček! Známe trik, díky kterému bude skořápka odpadávat prakticky sama. Jak na to?

Také milujete vajíčkovou pomazánku nebo salát s vejci uvařenými natvrdo, ale co vás vážně nebaví, je odlupování skořápky, která se akorát zadrhává za nehty?

Tak to vás potěší tenhle jednoduchý trik, díky němuž se skořápky zbavíte za pár vteřin. Celá tahle vajíčková magie tkví v jedlé sodě.

Do rendlíku, ve kterém vejce vaříte, přidejte do vody jednu lžičku jedlé sody.

Proč to funguje? Když máte vejce v lednici pár dní, zvyšuje se pH bílku. Jenže vejce se lépe loupe, když se bílek zásaditější, a právě tenhle proces si bere na starost soda.

Takže další vaření vajec už jen s jednou sodou!