Máte na to chuť? Tak si to dejte! Fitness blogerka odhaluje dietní mýty

18. srpna 2017·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Takových příspěvků už jste viděli. Proč byste si měli dát klasickou pizzu, když si ji můžete vyrobit z květáku? Víte, kolik lžiček cukru v tom bylo? Teď už ano! Britská bloggerka však přichází s trochu lidštější teorií.

Britská nadšenkyně do fitness Lucy Mountainová chce změnit pohled svých fanoušků na kalorie a jejich množství za pomoci vizuálně uspokojivých fotografií. Ačkoliv se na první pohled zdá, že na nich pouze srovnává hříšné laskominy a jejich zdravější varianty a samozřejmě tím musí naznačovat, ať si necháte zajít chuť, pravda je trochu jinde. Lucy čtenáře vybízí, ať si dopřejí vše, na co mají chuť. I po zhřešení mohou totiž stále dodržet denní limit kalorií. V závěru to můžete přehnat i se zdravým jídlem a limit přesáhnout i bez čokolády.

„Samozřejmě mnoho lidí by dalo přednost mandlím před cucavými bonbony, což je v pořádku. Mnozí by si ale mandle vybrali, protože si myslí, že musí. Což je taky v pořádku. Ale když moje dieta sestává z velké části z perfektně vyváženého jídla a makroživin, nemám problém si pár bonbonů dát, protože jsem po nich spokojená, což zásadně přispívá k mému celkovému duševnímu rozpoložení,“ vysvětluje Lucy.

 

„Ačkoliv je rozdíl v kaloriích nepatrný, jsem si jistá, že jste si mysleli, že zeleninové chipsy musí mít zákonitě méně kalorií, že? To je jen další připomínka toho, že často neexistuje obrovský, faktický rozdíl mezi produktem, který je propagován jako zdravější varianta a jeho hříšnějšího parťáka. Tak proč si nevybrat věc, na kterou máte doopravdy chuť?!“

Jak Lucy také uvádí, po žádném jídle neztloustnete. To způsobí nadprůměrný příjem kalorií po delší časový úsek. Stejně jako žádný druh jídla vám nepomůže hubnout. Toho dosáhnete, když budete jíst méně kalorií.

„Jak vidíte na mém blogu, nic si neodepřu, ať už hubnu nebo ne. Klíčové je hlídat si velikost porcí. Pokud sami od sebe preferujete hořkou čokoládu, to je super! Ale pokud máte chuť na mléčnou, prostě si ji dejte. Pro vaši fitness cestu bude mnohem výhodnější, protože zvyšuje hladinu štěstí o 938%!“

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme