Peče celá země byla pro mě neuvěřitelně stresující. Bylo to super, ale znova bych tam nešel, říká Kamermeier

2. července 2022·Jídlo a pití·Lenka Skrzeczkova·Luboš Procházka

Michal Kamermeier. (Foto: Frekvence 1)

Michala Kamermeiera jsme mohli vidět v show Peče celá země, kde se dostal do finálové dvanácky. Bohužel vypadl jako první. Jak na toto období vzpomíná? To prozradil v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Cukráře do soutěže přihlásily kamarádky, kterým jeho kuchyně moc chutná. Neměl jsem odvahu poslat žádost a životopis na casting. Udělaly to za mě holky,” uvedl.

K pečení měl blízko už od dětství. Vždycky když mamka nebo babička pekly, tak jsem jim stál za zadkem a něco jsme vždycky zkoušeli a vymýšleli. Největší zlom byl pak právě před státnicemi, kdy mě to hrozně uklidňovalo. Vždycky jsem se naučil pár otázek, a pak jsem šel zkoušet makronky,” popisuje s tím, že naplno péct začal v době covidu.

Velkou zajímavostí je, že se jeden díl kulinářské show natáčel dva dny. Proč tomu tak je? Ono se to nezdá, ale přeci jenom ty dva recepty se natáčely myslím osm hodin. Máte tam trénování příchodu a odchodu, zkoušení všeho možného, je tam toho strašně moc. Během jednoho dne se stihly maximálně dva recepty, a pak kreativní výzva, která měla většinou tři, čtyři hodiny, tak ta byla na druhý den.”

Natáčení probíhalo v době pandemie, takže během něj platily přísná nařízení. Natáčelo se od pondělí do čtvrtka, a pak jsme museli jet domů. Byli jsme požádání, abychom se zbytečně nikde nevystavovali. Během natáčení jsme byli v izolaci na hotelu, když jsme pak jeli domů, tak jsme se to taky snažili dodržovat,” říká Kamermeier. Sám by ale do soutěže znova nešel. “Za mě je to neuvěřitelný stres, který mě zase posunul o velký kus dál. Bylo to super, úžasný, ale znova bych tam nešel,” doplnil na závěr rozhovoru.


Jídlo a pití - další články

Doporučujeme