Pohlreichova restaurace je nejlepší na světě. Světový průvodce vychvaloval svíčkovou

31. prosince 2021·Jídlo a pití·Dominika Číčelová

Foto: archiv Frekvence 1

Restaurace populárního šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha se dostala na špičku světového žebříčku tradičních restaurací. Podle uznávaného průvodce TsteAtlas je pražské Cafe Imperial nejlepší tradiční restaurací na světě. Na druhém místě se umístila restaurace Da Enzo al 29 v Římě a na třetím pak Commander's Palace v New Orleans.

Taste Atlas shromažďuje autentické recepty, recenze kulinářských kritiků a výzkumné články o oblíbených ingrediencích a pokrmech. A na Cafe Imperial, který má pod taktovkou slavný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, nešetřil chválou. Vyzdviženo bylo jak jídlo, tak interiér.

Z jídla to byla především tradiční svíčková, řízek nebo kachna. Velice ocenili také polévky, které jsou pro Česko skutečně typické. Nejvíc jim chutnala kulajda a cibulačka.

Café Imperial bylo založeno již v roce 1914 a najdete ho v centru Prahy. Již se může chlubit takovou klientelou jako byl Franz Kafka nebo nebo Leoš Janáček. “Café Imperial  je již 100 let nejslavnějším ‚velkokavárenským domem‘ a restaurací v Praze,“ napsal TasteAtlas. “Luxusní interiér zdobí původní secesní keramické obklady stěn a mozaikový strop,” pochválili autoři webu dekor restaurace.

Pokud jste ještě neměli to potěšení nechat se obsluhovat skvělou, milou a profesionální obsluhou a pochutnat si na skvostných tradičních českých jídlech, určitě si udělejte pěkný večer a povyrazte si právě tam.


Jídlo a pití - další články

Doporučujeme