Princ George si na vybrané pochoutky nepotrpí. Má rád italskou kuchyni a zmrzlinu

22. listopadu 2022·Jídlo a pití·Redakce

Princ George a princezna Charlotte (Zdroj: Profimedia)

I královské děti chodí do školní jídelny, kde jedí to samé, co obyčejní smrtelníci. To dokazuje i to, že princezna Kate a princ William se snaží dopřát svým dětem co nejvíce normální dětství. A když čas dovolí, pořádají rodinné večeře. Informaci uvedl web Express.com.

Během dne jí devítiletý princ George společně se sourozenci ve škole. Od září on, princezna Charlotte a princ Louis navštěvují prestižní Lambrook School. Jídelníček škola nemá na webových stránkách k dispozici, můžeme tak jen tipovat. Ale zřejmě bude velmi podobný jako ten, který měl na základní škole Thomas´s School, kam docházel v loňském roce.

Tam si mohl vybírat z celé řady jídel, včetně vegetariánských či veganských nebo bezlepkových pokrmů. Denní menu obsahovalo třeba čočkovou či mrkvovou polévku kuřecí maso s chorizem, lososa v pepřové krustě s česnekovou cizrnou. Buchtičky se šodo nebo knedlo-zelo-vepřo jako mají děti ve škole v našich školách to úplně není.

Večeře pro rodinu obstarává maminka Kate. Ona a princ William mají nejraději pečené kuře, princ George miluje italskou kuchyni. Princ má rád špagety carbonara, ale pizzou nepohrdne nikdo z rodiny. Princezna se jednou svěřila, že nejoblíbenější rodinnou zábavou je společné vaření a pečení, na kterém si ona velmi zakládá. Proto při přípravě jídla děti vždy pomáhají.

Jako každé dítě, i George rád mlsá. Nepotřebuje ale nic luxusního, stačí mu kornoutek zmrzliny. A nejraději má od Mr. Whippy, která je běžně dostupná ve všech britských supermarketech. Nicméně Kate také dbá na to, aby se celá rodina zdravě stravovala, proto k večeři nikdy nechybí zeleninové saláty.

 


Jídlo a pití - další články

Doporučujeme