Kokosky na sněhu: Tři dámy z exotické země chtějí na zimní olympiádu!

14. prosince 2016·Články·Redakce

Bobistky Nigérie

Určitě si pamatujete film "Kokosy na sněhu", ve kterém se parta kluků z Jamajky snaží dostat na zimní olympiádu jako bobový tým. Byla to velká legrace inspirovaná skutečným příběhem. A teď se možná dočkáme toho, že bude na hrách za dva roky startovat i ženský bobový tým z Afriky!

Trojice Seun Adigunová, Ngozi Onwumereová, a Akuoma Omeogaová reprezentují Nigérii a za dva roky chtějí v korejském Pčchjongjangu změnit olympijskou historii. Ještě nikdy totiž na zimní olympiádě nestartoval bobový tým z Afriky. A nemusí to být jen sen, vhodný leda tak pro vtipné články na internetu. Už dokonce společně trénují v USA.

Všechny tři dámy jsou původem sprinterky, což se jim hodí při rozjíždění bobů. Adigunová, jenž se narodila v USA nigerijským rodičům, dokonce před čtyřmi roky závodila na letní olympiádě v Londýně v běhu na 110 metrů překážek. “Společně můžeme světu ukázat, že pokud chcete a máte k tomu podporu a odhodlání, tak nic není nemožné. Můžeme pozitivně inspirovat miliony lidí,” tvrdí Adigunová.

Bobistky Nigérie

Bobistky Nigérie, FOTO: twitter.com

Ani Jamajčanům nikdo nevěřil, že by se mohli dostat na olympiádu a tým z karibského ostrova byl všem spíš pro smích. Přesto závodili na hrách 1988 v kanadském Calgary a od té doby chyběla Jamajka mezi účastníky bobových závodů pouze na dvou ZOH. A na námět průkopníků z roku 1988 vznikl poté film “Kokosy na sněhu”.

 

Články - další články

Doporučujeme