Bojíte se psa nechat doma samotného. Tyto věci ho rozhodně zabaví na dlouho

6. prosince 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Každý při pořizování psa přemýšlí nad tím, jestli ho bude moci nechat doma samotného, když bude muset odejít třeba na osm hodin do práce. Nemusíte se bát, zvíře pár hodin doma samo vydrží a vy tomu můžete přispět následujícími tipy. O tom, jak zaručit, že se váš pes rozhodně doma nudit nebude informoval server The Dodo.

Pokud chcete nechat svého domácího mazlíčka doma samotného, musíte dodržet tři základní pravidla. Nechat zvířeti dostatek vody a jídla, před odchodem si se psem pohrajtezajistěte všechny předměty, do kterých nechcete, aby se dostal.

Dobré je vymyslet i nějaké hry na dobu, co nebudete doma. Nejdůležitější je vytvořit mu takové prostředí, kde se bude cítit bezpečně. Není na škodu psovi zamezit vstup do určitých místností jako třeba do kuchyně, kde by se mohl poranit. Dobré je mu dát pelíšek do obýváků a k němu všechny jeho hračky.

Také jsou na trhu dostupné už i plnící se hračky, do kterých psovi schováte třeba granule a on si s předmětem hraje tak dlouho, dokud mu všechny pamlsky nevypadnou ven. Také ho dokáže uklidnit televize, na různých servrech mu můžete pustit video, kde se budou objevovat jeho vrstevníci a on pak nebude mít pocit, že je sám. V dnešní době sá dá i pořídit automatická hračka, která jezdí, skáče a váš pes ji může pronásledovat a chytat.

Nezapomeňte, že mazlíčka můžete kontrolovat i přes webkameru, kterou si doma snadno namontujete a máte přehled o tom, co váš čtyřnohý kamarád zrovna dělá.


Koktejl - další články

Doporučujeme