Co se stalo s dcerou narkomanky Katky? Mrzí ji, jakou má mámu, snaží se ale pomáhat

1. března 2023·Koktejl·Redakce

Kateřina Bradáčová (Foto zdroj: Aerofilms)

Asi nejznámější českou ženou závislou na tvrdých drogách je Katka Bradáčová, která je známá jako narkomanka Katka. Dokumentaristka Helena Třeštíková sleduje už několik let příběh této ženy a dává tak divákům nahlédnout do tohoto nešťastného osudu. Katku ze závislosti nedostalo ani narození její dcery Terezy. Co s ní je a co nyní dělá? To prozradila portálu Expres.

Helena Třeštíková začala příběh Katky Bradáčové sledovat v roce 1996, kdy jí bylo pouhých 19 let. V té době stále doufala, že se ze závislosti na tvrdých drogách dostane. Dnes je jí 46 let a pravděpodobně ji budou doprovázet už navždy.

Drogy zničily život nejen jí, ale také značně negativně ovlivnily život její dcery, dnes 15leté Terezy. I když se Katka snažila kvůli dceři s dosavadním životem skoncovat, nepodařilo se jí to a malá Terezka skončila v kojeneckém ústavu. Pak si ji k sobě vzala její babička, matka Katky.

V roce 2018 bojovala babička s rakovinou, a tak byla péče o tehdy 10letou Terezu náročná. Katka tak získala možnost dostat ji do péče pod podmínkou, že půjde na detox. I přes snahu a naději, která se jí naskytla, Katka na detoxu nevydržela, dceru do péče nezískala a podle všech informací to nevypadá, že by se měl její život ubírat lepším směrem.

Tereza se však rozhodla dát o sobě vědět a redakci Expres prozradila, jak žije a co s ní dnes je.Pořád studuji, půjdu na střední, mám svoje koníčky a starám se o babičku, zvířata a blízké. Chci do světa posílat lásku a sílu těm, kteří to mají podobné jako já, nebo těm, kteří to potřebují,” svěřila se. To, jakou mám biologickou maminku, mě velmi mrzí. Já ale nejsem ona a ani nikdy nebudu, napsala a dodala, že chce žít poklidným životem.


Koktejl - další články

Doporučujeme