Jak se vypořádat s napětím mezi kočkami a předejít rvačkám?

27. června 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

I kočky mají své dny. Asi každý majitel dvou a více koček občas doma zažije pořádnou pranici. Většinou se jedná o vyvrcholení vzrůstajícího napětí, kterého si ani páníček nemusí všimnout. Pak je automaticky v šoku, když se jeho kočičí miláčci mlátí hlava nehlava. Jak se s tímto vypořádat? S informací přišel web Metropolevet.

Určitě se nemusíte stydět za to, že nerozpoznáte, že mezi vašimi micinkami roste doma napětí. Kočky se podle serveru Merropolevet nerady pouští do fyzické konfrontace. Z toho důvodu se komplikovaně staví a mění pozici svého těla. Nejčastěji se například naježí a prohne, myslí si totiž, že takto ostatní vystraší a dá jim najevo, že si s ní namají zahrávat.V mnoha případech se ale děje to, že blokují druhým cestu ke kočkolitu či vyštouchávají ostatní od misky s jídlem. Často také na sebe vrčí, syčí, a to už se opravdu může schylovat k rvačce.

V tom případě musíte zakročit a najít příčinu konfliktu. Poté vše přizpůsobte tak, aby se agrese nemusela opakovat. Také pokud nikdy vaše micka nebyla problémová a najednou je agresivní, je dobré navštívit veterináře, protože se může jednat i o zdravotní problém. V žádném případě kočky za jejich chování netrestejte.

Abyste agresím předešli je dobré kočkám vytvořit prostředí, které iniciuje pocit bezpečí. Dejte mickám vlastní misky na jídlo i kočkolit. Také některé hračky je lepší pořídit dvoje, zejména škrabadlo. Díky toho, že si budou moci kočky vybrat, se s velkou pravděpodobností vyhnete agresivním střetům. Také je dobré si s každou hrát individuálně a nezapomeňte, že je důležité, abyste i vy zůstali v klidu, protože tito čtyřnozí mazlíčci z vás napětí vycítí raz dva.


Koktejl - další články

Doporučujeme