Kněz odsloužil mši netradičním způsobem. Jako oltář mu posloužilo nafukovací lehátko

29. července 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

O netradiční zážitek se studentům střední školy postaral italský kněz. V den, kdy měl sloužit mši bylo takové horko, že se rozhodl ji udělat v moři. Jako oltář mu posloužilo nafukovací lehátko. Někteří nápad oceňují a pobavil je, jiní nad tím kroutí hlavou a považují to za skandál. Informoval o tom server The Guardian.

Kněz Mattia Bernasconi z milánské diecéze pomáhal na letním táboře pro studenty u města Crotone. Původně chtěl odsloužit bohoslužbu na pláži pod stromy, když ale nenašel vhodné místo a jedna z přihlížejících rodin mu nabídla nafukovací lehátko, tak neváhal a mši udělal přímo v moři. Všichni včetně kněze tak po celou dobu byli v plavkách a jako svatý oltář použili právě zmíněnou nafukovačku.

Netrvalo dlouho a pořízené fotografie obletěly postupně všechny sociální sítě. Mše se podle italské katolické církve mohou sloužit venku, ale vždy je potřeba to konzultovat a zachovat liturgické dekorum a respekt.

Za netradiční bohoslužbu se kněz později omluvil, ale podle církve jde o urážku náboženského vyznání a rozhodla se nechat případ prošetřit prokuraturou. Rozhodně jsem neměl v úmyslu zlehčovat eucharistii,” uvedl Mattia zahraničním médiím.

A co na to Jan Kraus?


Koktejl - další články

Doporučujeme