Kocour vyhrál psí závody v plavání. To se nelíbí majitelům psů a vyhrožují mu smrtí

5. ledna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Kocour Gus rozhodně boří mýtus o tom, že se kočky bojí vody. Toto zvíře vodu doslova zbožňuje a plavání si užívá, co může. Dokonce ho páníček přihlásil do psích vodních závodů, které vyhrál. To se bohužel nelíbí majitelům zúčastněných psů. Informoval o tom server BEST LIFE.

Glen Druery má kocoura Guse, který miluje plavání. Když slyšel o závodech Scotland Island Dog Race v Sydney, neváhal a svého mazlíčka z legrace přihlásil. “Plave od svých 11 týdnů. Jezdí s námi na kajaku či paddleboardu,” uvedl pro server Glen.

Už po příjezdu se místním nelíbilo, že se závodu bude účastnit kočka. Zvířata musela uplavat 550 metrů a Gus to zvládl na víc než výbornou. “Skončil ve své kategorii první,” řekl se smíchem majitel a dodal, že přitom zvíře plavalo svým obvyklým tempem. Což se ostatním účastníkům závodu poněkud nelíbilo, přeci jenom to nebyly kočičí závody, ale psí.

Ostatní páničci začali Glenovi a jeho kocourovi okamžitě vyhrožovat. “Jeden z tamních obyvatel mi sdělil, že ho zastřelí a mě zbije, pokud nás tam ještě někdy uvidí,” uvedl. Místním také vadilo, že zde Gus nebydlí, a tak v soutěži neměl, co dělat. “Chtěli jen publicitu,” řekla naštvaně jedna přítomných.

Umí kočka plavat?

Kočky nejsou přirozeně zdatnými plavci, ale jsou plavání schopné. Většina se vodě ráda vyhne. Mají přirozený instinkt udržet hlavu nad vodou. Přesto pokud byste to vaši micku chtěli naučit, tak určitě na ni musíte vždy dohlížet a doporučuje se jí pořídit i záchrannou vestu. Nejvíce si plavání užívá Turecká van a Mainská mývalí kočka.


Koktejl - další články

Doporučujeme