Mateřské pouto není jen mezi lidmi: Gorila dojemně napodobila matku s dítětem

12. května 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

O tom, že mateřské pouto je stejně silné i ve zvířecí říši se přesvědčila na vlastní oči rodina Austinových z amerického Bostonu. Navštívili společně se svým měsíčním synem Canyonem místní zoologickou zahradu, kde zažili nezapomenutelný zážitek plný emocí. Informoval o tom server The Dodo.

Velmi netradiční zážitek si s návštěvy zoo v Bostonu odnesla tříčlenná rodina. Při návštěvě pavilonů opic ukazovala Emmelina Austin přes sklo svému měsíčnímu synovi Canyonovi smečku goril. Během toho ji samice Kiki zpozorovala a přišla ke sklu i se svým sedmiměsíčním mládětem Pablem.

Manželka zvedla našeho syna, aby ho Kiki na druhé straně výběhu ukázala. Kiki pak popadla Pabla, položila si ho na nohu a přišla s ním k nám,” popsal Michael Austin serveru The Dodo. Manželka měla pocit, že pochopila její pouto se synem, protože ona je vlastně také matkou,” řekl serveru otec Canyona.

Z videa je zřejmé, že se Kiki snažila s rodinou za sklem komunikovat rukama. Po chvíli napodobila Emmelinu a své mládě začala chovat v náručí. Pablo dokonce v jednom okamžiku vystrčil obličej nahoru ke sklu a společne jsme sledovali, jak se ho dotýká nosem. V ten moment jsme měli slzy v očích,” doplnil tatínek.

Pro rodinu to byl jeden z nejúžasnějších zážitků a video, které na YouTube společně sdíleli, se okamžitě stalo virálním. Taková neuvěřitelná vzpomínka, o kterou se jednoho dne s naším synem podělíme,” dodal tatínek pro server.


Koktejl - další články

Doporučujeme