Miminko vstoupilo do nového života dvířky babyboxu. U holčičky byl smutný dopis

12. února 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Do babyboxu na Karlovarsku byla odložena v pátek v odpoledních hodinách holčička, které byly podle odhadů pracovníků nemocnice asi čtyři dny. Byl u ní dokonce velice smutný dopis, kde její matka vysvětlovala vážné důvody, proč si děťátko nemůže nechat. Informoval o tom web TN.cz.

Již 248. děťátko bylo odloženo do babyboxu, čímž napodruhé započal jeho život. Holčička, byla zabalená do růžového overalu a na hlavě měla čepičku. Není zvykem, že by u odložených miminek byl nějaký dopis s vysvětlením, zde však jeden pracovníci našli.

“U sebe měla dopis s informací, že se narodila 6. února. Maminka lituje, že si ji z vážných důvodů nemůže nechat,” napsal zakladatel české sítě babyboxů Ludvík Hess. Holčička dostala jméno Georgia, což není úplně typické české jméno. Má to však svůj důvod a snad přinese malé v životě štěstí.

“Je to jméno, které dostala adoptivní dcera velké protagonistky babyboxů Zuzanky Isabelly T. , dámy, kterou obdivuju,” vysvětlil Hess. Dále na své stránky napsal, proč je pro něj právě tento den tak významný. “Je to den pro mne významný, protože má 12. narozeniny můj nejmladší syn Antonín Václav Hess. Georgia byla oblečená do růžového overalu, zřejmě po starší sestře, takže jí byl o dvě čísla větší. Na hlavě měla růžovou pletenou čepičku. Holčička je v pořádku a podle ošetření pupku bych řekl, že přišla na svět v porodnici.”


Koktejl - další články

Doporučujeme