Muž zůstal uvězněn na čínském skleněném mostě, který se kvůli větru roztříštil

13. května 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Chvíle hrůzy prožil jeden čínský turista na známém skleněném mostě. Ten se kvůli silnému větru roztříštil a muž zůstal uvězněný na půli cesty. Naštěstí se mu nic nestalo a brzy ho zachránili zaměstnanci.

K nehodě došlo v minulý pátek kousek od města Lung-ťing. Zaměstnanci turistické oblasti Pchi-jen na čínské sociální síti Weibo uvedli, že za neštěstí mohlo extrémní počasí. Silný vítr totiž roztříštil několik skleněných panelů na mostě, který je sto metrů vysoko. Turista tak neměl, jak se dostat na zpět. “Náš personál se rychle vydal na místo se záchranným vybavením a úspěšně doprovodil uvězněnou osobu zpět do bezpečí. Incident si nevyžádal žádné oběti,” uvedla správa oblasti.

Turista byl převezen do nemocnice, ale posléze byl propuštěn, protože jeho fyzický i psychický stav byl dobrý. Úřady po incidentu oblast uzavřeli a prošetřují, zda během řádění přírodních živlů nedošlo k poškození dalších atrakcí. Podle agentury Xinhua bylo od roku 2016 v zemi otevřeno 60 prosklených mostů, mezi nimi je i nejdelší prosklený most na světě, který byl otevřen v loňském roce. Atrakce jsou velmi oblíbené u návštěvníků, některé dokonce pro větší adrenalin simulují praskání skla.

Co na to Jan Kraus?


Koktejl - další články

Doporučujeme