Nejdřív ho prohnaly, pak se s ním pářily. Nováček Kisumu gorilí samice okouzlil

9. listopadu 2022·Koktejl·Redakce

Gorily pražské zoo (Foto zdroj: Instagram Zoo Praha – se souhlasem Zoo Praha)

V pražské zoo proběhlo gorilí seznamování s novými členy tlupy. V pondělí vypustili chovatelé do velké expozice nejprve nováčky a pak pražské stálice, kterým se nový samec patrně zalíbil. Již druhý se s dvěma samicemi pářil. A to hned několikrát. Informaci přinesl Blesk.cz.

Novými členy gorilí tlupy v pražské zoo jsou samec Kisumu a samice Duni, dcera Moji, první české gorily. To, jak na ně reagovaly místní gorily, Shinda, Kijivu, Kamba a gorilí puberťák Ajabu, všechny až příjemně překvapilo. Ne, že by je gorilky přivítaly rovnou s otevřenou náručí, ale seznámení se obešlo bez jediné kapky gorilí krve.

View this post on Instagram

A post shared by Zoo Praha (@zoopraha)

Pro obyčejného pozorovatele to mohlo působit drsně, nicméně se jednalo spíše o pošťuchování než o nějakou větší konfrontaci. Nový samec Kisumu se podle slov ošetřovatelů choval diplomaticky a před starousedlíky se snažil držet si odstup. Ti se ho však snažili pořádně prohnat. Samice Duni se snažila držet u již známého Kisuma, místní gorily si jí ale příliš nevšímaly.

Další den se ukázalo, že gorily to vzaly skutečně hopem. Patrně okouzlující samec si už získal samice Shindu i Kijivu a několikrát se s nimi pářil. “Že to proběhne až takhle, jsem fakt nečekal,” dodal k tomu ředitel Bobek.

 


Koktejl - další články

Doporučujeme