Nejlepší jméno pro dostihového koně? Sumomomomomomomomo

27. listopadu 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Nemusíte vyhrávat dostihy, abyste se stali nejpopulárnější klisnou v celém Japonsku. Stačí mít nezapomenutelné a nezaměnitelné jméno. Ale když navíc vyhrajete, stanete se ještě populárnější. Jméno této hrdinky zná dnes každý obyvatel Japonska, ale málo kdo ho zvládne správně vyslovit. Komentátoři dostihů ho pokládají za své prokletí. S informací přišlo Nikkan Sports.

Dostihová klisna Sumomomomomomomomo z Japonska byla známá už před svým dostihovým vítězstvím, a to díky svému jménu, které každého zaujme. Nejvíce samozřejmě dostihové komentátory, pro které je tento kůň noční můrou. Obzvlášť, když se koně na dostihové dráze blíží k cíli a je třeba svižně komentovat situaci. Jen si zkuste říct celé její jméno co nejrychleji.

Tokijské dostihové závodiště nelenilo a tuhle koňskou hvězdu začalo prodávat v plyšové podobě. Nyní se na ně valí nespočet požadavků, aby tento plyšák byl k dostání i online. Sumomomomomomomomo má za sebou pouhých 12 závodů, ale už teď si získala pozornost mnohem větší, než které se těší úspěšnější a zkušenější koně. Začátkem listopadu si připsala své první dostihové vítězství, což její slávu vystřelilo do nebes.

Jen si to poslechněte a zkuste se nesmát

Není divu, že všichni teď fandí právě Sumomomomomomomomo a nemůžou se dočkat, až opět uslyší z úst komentátorů rychle drmolit její devítislabičné jméno. “Když slyšíte takové povzbuzování, když jste v cílové rovince, je to skvělé, uvedl její žokej Naoki Mačida pro server Nikkan Sports.

Její jméno mimochodem není jen obyčejný shluk opakujících se slabik. Vychází ze známého japonského jazykolamu „Sumomo mo momo, momo mo momo, sumomo mo momo mo momo no uči“, který v překladu znamená „Švestky jsou broskve a broskve jsou broskve a švestky a broskve jsou oba typy broskví“.


Koktejl - další články

Doporučujeme