Neuvěřitelné! Dívka ve 12 letech získala vysokoškolský titul

11. ledna 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Sawsan Ahmed z Westonu na Floridě se ve 12 letech stala nejmladší osobou, která absolvovala Broward College. Excelovala s nejvyšším možným prospěchem a teď je diplomovanou specialistkou se zaměřením na biologii. Informoval o tom server ABC News.

Sawsan byla nejprve vzdělávaná doma. Učila ji její maminka Jeena, která po čase zjjistila, že její dcera je velmi talentovaná. “Byla zvědavá, a tak jsme jí řekli všechno, co chtěla vědět,” popsala serveru ABC News maminka.

Maturitní zkoušku složila bez jediné chyby v devíti letech. Teď ve 12 letech získala první vysokoškolský titul. Sawsan se zaměřuje především na programování, chemii a biologii. V těchto oborech se hodlá zdokonalit v navazujícím studiu na Floridské univerzitě. “Jejich kurzy v programovacím jazyce Python s aplikací na biologii mě opravdu zaujaly,” řekla dívka pro server.

Dívka chce jít ve šlépějích svého otce, který je lékařem v centru pro léčbu rakoviny v rámci Clevelandské kliniky v Abú Dhabí.  “Lékaři, jako je můj táta, mohou zachránit jenom jeden život v jedné chvíli. Já bych chtěla medicíně přispět něčím, čím bych mohla zachránit co nejvíce životů najednou,” uvedla Sawsan. Ze začátku jí na univerzitě mnoho lidí pomáhalo. Ke konci studia se to pak obrátilo a nadaná dívka pomáhala ostatním.


Koktejl - další články

Doporučujeme