Páru se narodila dvojčata, ale jsou nevlastní. Naše děti jsou výjimečné, říkají

2. srpna 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Deník The Mirror informoval o neobvyklém, ale šťastném příběhu jedné americké rodiny. Sandra a Jack Stodola toužili po dítěti, bohužel se jim nedařilo otěhotnět. Nakonec se rozhodli při posledním pokusu umělého oplodnění, použít vajíčko biologické matky i dárkyně a teď mají nádherná dvojčata. Přestože je porodila Sandra, jsou holčičky nevlastní sestry.

Sandra tak moc toužila po dítěti, že podstoupila pět umělých oplodnění. Tři pokusy jí hradila zdravotní pojišťovna. Ty byly ale neúspěšné, a tak se rozhodla si zaplatit další. Pokaždé jsem chtěla skončit, na psychiku to bylo velmi těžké. Byla to velká ztráta, pojmenovala jsem všech sedm embryí, vybírala, jak bude laděný pokojíček, a truchlila jsem pro to, co mohlo být. Prošla jsem všemi stádii smutku, byla jsem rozčílená a ptala se, proč zrovna já. Vždycky jsem říkala, že už nezvládnu bolest z dalšího neúspěchu, ale věděla jsem, že nemít dítě by bylo horší, a tak jsem to brzy chtěla zkusit znovu,” popsala serveru žena.

Při pátém, posledním pokusu si s manželem řekli, že využijí všechny možnosti a k vajíčku Sandry se přidá i vajíčko neznámé dárkyně. Byla to opravdu poslední možnost. Nechtěla jsem to se sebou úplně vzdát, ale nemyslela jsem, že se moje vajíčko po tolika zmařených pokusech a letech snažení otěhotnět přirozenou cestou uchytí.” A to byla sázka na jistotu.

Následně jí lékaři oznámili, že je těhotná a ještě větším překvapením bylo zjištění, že čeká dvojčata. Ihned jsme si uvědomili, že protože jsme použili moje vajíčko a vajíčko dárkyně, jsou naše děti výjimečné. Jsou totiž dvojčata a nevlastní sestry zároveň. Mají biologickou matku, ale stejného otce, uvedla nadšená Sandra.

Páru se v únoru narodila Eleanor a Evelyn a oba manželé jsou rozhodnutí, oběma sdělit časem pravdu. Budeme k nim otevření, nepůjde o nějaký vážný rozhovor ve stanoveném věku. Jak budou vyrůstat, uslyší příběh o tom, jak se staly našimi dcerami. Jakmile dosáhnou 18 let, mohou klidně vyhledat onu dárkyni vajíčka,” doplnila matka.


Koktejl - další články

Doporučujeme