Rodina z Kanady se rozhodla žít mimo civilizaci. Na venkově našli štěstí, do města se už nevrátí

16. listopadu 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Život ve městě jim ničil rodinné štěstí, proto se Misty a Bryce Murph'Ariensovi rozhodli žít v souladu s přírodou. Jednoho dne se přesunuli na venkov a již 15 let se dvěma dcerami žijí spokojený a šťastný život. Informoval o tom Daily Mail.

Pár nejprve bydlel v kanadském městě Hamilton, kde se oba partneři živili jako kuchaři. Cítili ale, že jim ke šťastnému životu něco chybí. Na víkendy jezdívali za Bryceovou babičkou na venkov do Durhamu a zde jim došlo, že to, co jim schází, je příroda a klid.

Sotva jsme se přestěhovali, pocítila jsem úlevu. Často jsem trpěla migrénami. Za ani ne půl roku, co jsem strávila na venkově, bolest hlavy úplně odezněla,” popsala pro Daily Mail Misty. Z počátku to sice nebylo lehké. Učili se udržitelně hospodařit a pořídili si polorozbořený dům. Z kterého za čtyři měsíce vybudovali hliněné stavení, ve kterém žijí s dvěma dcerami dodnes.

Zajímavostí je, že si rodina vystačí téměř bez peněz. Za rok neutratí více jak 15 000 kanadských dolarů, což je zhruba čtvrt milionu korun. To, co vypěstují, prodávají a rozváží po okolí za pomocí kola nebo koňského spřežení. Myslím, že hlavní rozdíl oproti ostatním není v tom, co děláme, ale proč to děláme. Zatímco většina lidí vydělává peníze, aby si mohla zajistit životní potřeby, my si zajišťujeme životní potřeby rovnou,” uvádí serveru Bryce.

Misty své děti vzdělává sama doma. Učí je prý podle běžných osnov a zasvěcuje je i do tajů provozování udržitelné domácnosti. Pokoušíme se žít naše životy způsobem, který je udržitelný a který nás naplňuje,” dodává Bryce a tvrdí, že s manželkou tak nalezli rodinné štěstí.


Koktejl - další články

Doporučujeme