Série filmů o Angelice nemusela být celá. Po třetím díle hlavní představitelka odmítla natáčet dál

1. srpna 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Angelika a hrabě de Peyrac (Foto: se souhlasem S.N. Prodis)

Kdo by neznal příběh o Angelice a Jeoffreyeovi de Peyracovi, který je plný oddané lásky, touhy najít a zachránit svého milého. Nechybělo málo a film vůbec nevznikl. Hlavní představitelka Angeliky Michèle Mercier. Po třetím filmu Angelika a král herečka přerušila smlouvu a odmítla natáčet dál.

Osud filmové Angeliky nemusel dopadnout vůbec tak, jak ho dnes diváci znají. Po třetím filmovém díle Angelika a král hlavní hrdinka odmítla natáčet dál. Producent Francis Cosne se sice pokoušel vyjednávat, ale marně a musel se vrhnout do hledání nové herečky.

Do role Angeliky se tak uvažovalo například o Ursule Andress nebo Claudii Cardinal. Němečtí a italští koproducenti odmítli angažovat jinou herečku než Michéle, protože nechtěli ohrozit své investice. Producent tedy znovu kontaktoval původní hlavní hrdinku. Ta nakonec souhlasila s účastí na dalších dvou dílech, ale jen za podmínky, že její honorář bude za každý díl milion franků, na plátně se neukáže nahá a na náklady produkce bude používat svůj automobil Mercedes 600.

Nátáčení mohlo tedy pokračovat a diváci se dnes mohou těšit z úžasného hereckého výkonu Michèle Mercier. Třetí film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámku Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech. Ve snímku markýza vystřídala 18 kostýmů.


Koktejl - další články

Doporučujeme