Shledání lenochodí matky a jejího mláděte po požáru dojalo celý internet. Video připomíná scénu z filmu

15. září 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

V posledních dnech sužují severozápad Bolívie rozsáhlé požáry, které ohrožují čtyři přírodní rezervace. Tamní záchranáři zveřejnili na internetu dojemné video, na kterém se shledává lenochodí máma se svým mládětem. Oddělili se od sebe při útěku před požárem. Informaci přinesl web CNN Prima News.

Obyvatelé v Bolívii zakládají požáry, které se kvůli větru dosahujícím až 90 km/h rychle šíří. Od začátku srpna zničil živel už přes dva miliony hektarů lesa. To je území o velikosti Moravy. Na pomoc poslala hasící letouny Amerika i Rusko. Požár se přes veškerou snahu stále nedaří dostat pod kontrolu.

Ve velkém ohrožení jsou samozřejmě i zvířata, která zde žijí. Ochráncům se podařilo natočit dojemné video, na kterém je vidět opuštěné a vyplašené lenochodí mládě. Na lenochoda překvapivě rychle se k němu vrhne jeho matka, kterou patrně psi zahnali od mláděte pryč. Matka své mládě ihned obejme a přivine k sobě. Skoro to vypadá, jako by mu chtěla dát pusu, a tím projevit úlevu a štěstí, že jsou zase spolu, a že se malému nic nestalo.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený CNN Prima NEWS (@cnnprima)

Skoro slyšíte, jak mu se slzami v očích říká: “Já se bála, že už tě nikdy neuvidím,” úplně jak v nějakém dojemném filmu se šťastným koncem. Veterináři oba prohlédli a po zjištění, že jsou v pořádku, je vypustili do přírodní rezervace. Mateřská láska je zkrátka obdivuhodná – u lidí i u zvířat.


Koktejl - další články

Doporučujeme