Slovenští medvědi se probouzejí ze zimního spánku a začínají napadat turisty

17. března 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Web Nový čas informoval o útoku medvěda na Slovensku na Malé Fatře. Šelma zaútočila na turistu, kterému se podařilo utéct, ovšem s těžkým zraněním. V těchto místech to není nic neobvyklého. Návštěvníci by si měli začít po zimě zase dávat pozor.

“Medvědi, nevědí,
že turisti nemaj zbraně.

Až jednou procitnou,
počíhají si někde na ně. “

Na Slovensku už číhají. Šelmy se začínají probouzet po zimním spánku. Turisté by si tak měli dávat větší pozor, aby se neopakoval nešťastný incident z Malé Fatry. Tam medvěd napadl turistu, který vyvázl s těžkým zraněním. 

K útoku došlo u Chaty Vendovka v Sučianské dolině v okrese Martin. Muž měl veliké štěstí, že se mu podařilo ze spárů šelmy uniknout. Vážně poraněnou nohu mu ošetřili přivolaní záchranáři. Nyní je ve stabilizovaném stavu v martinské nemocnici.

“Můžeme potvrdit, že jsme ošetřili a přijali pacienta s kousacími poraněními od medvěda. Je ve stabilizovaném stavu, hospitalizován na traumatologické části Ortopedické kliniky Univerzitní nemocnice Martin,” řekla mluvčí K. Kapustová. Na Slovensku není setkání s medvědem nic neobvyklého.

Na začátku března vyrazili lesník Martin a jeho syn na procházku a vše se zdálo v pořádku, dokud otec nezaslechl medvědí řev. Následovaly okamžiky, na které už zřejmě nezapomenou. Proti zvířeti řítícímu se přímo proti nim musel Martin použít zbraň.

 

 


Koktejl - další články

Doporučujeme