Soutěž o nejošklivějšího psa zná svého vítěze. Je jím kříženec Mr. Happy Face

28. června 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

To, že se předávají tituly nejkrásnějším psům na světě, všichni víme. Věděli jste ale, že je i soutěž, ve které tato čtyřnohá stvoření soutěží o to, kdo je z nich nejošklivější? Soutěž se koná každý rok. Titul nejošklivější pejsek si tentokrát odnesl sedmnáctiletý kříženec Mr. Happy Face. Informoval o tom The New York Times.

Oslavujeme nedokonalost, díky které jsou všichni psi jedineční,” uvedli pro The New York Times pořadatelé akce. Ta má téměř 50letou historii a letos se konala po dvouleté pauze, kterou způsobila pandemie koronaviru.

Letošním šampionem se stal sedmnáctiletý Mr. Happy Face. Toho adoptovala Jeneda Banally loni v srpnu. Předtím si čtyřnohý chlupáč prošel peklem. Žil v zanedbaných podmínkách, měl nádory a neurologické problémy. “Než jsem ho poprvé spatřila, zaměstnanci útulku se mě na jeho vzezření snažili připravit. Varovali mě, že může pocházet z inscestního páření, protože je nesmírně ošklivý,” řekla serveru majitelka.

Jeneda zavzpomínala i na jejich první setkání. “Když jsme se setkali, by to ten nejšťastnější tvor na světě. Přikulhal ke mně a vybral si mě. Ten den jsem se zařekla, že bude milován natolik, aby si nikdy nevzpomněl, jak hrozný byl jeho předchozí život.”

Bylo zřejmé, že si Mr. Happy Face zaslouží být šampionem. Všechny překážky, kterým musí čelit a čím si v minulosti musel projít – je to úžasné,” sdělila The New York Times porotkyně Debra Mathy.


Koktejl - další články

Doporučujeme