Špionážní balón nebo UFO? Japonci jsou zmatení ze železné koule na pláži

24. února 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Obrovský poprask vyvolala na japonském pobřeží velká železná koule. Ta má průměr asi 1,5 metru a je aktuálně zdrojem spekulací. Informoval o tom server The Guardian.

Policie a obyvatelé japonského pobřežního města Hamamacu jsou zmateni z nálezu na pláži. Objevila se tam zničehonic velká železná koule a nikdo nemá tušení, k čemu slouží. Jediné, co se dá určit přesně je, že se nejedná o zatoulanou námořní minu. Přivolaní policisté s bezpečnostními experty totiž za pomocí rentgenu odhalili, že její obsah je dutý.

Podle tamních úřadů nic neodpovídá tomu, že by byla koule zapojena do špionáže Severní Koreje nebo Číny. Koule je oranžovo-hnědá a má průměr 1,5 metru. Na povrchu má dvě madla, což nasvědčuje tomu, že by se dala někde zavěsit. To by pak podle serveru mohlo naznačovat, že se jedná o kotvící bóji, která se jednoduše uvolnila a odplula.

Jeden místní, který chodí na pláž pravidelně běhat, nechápe, proč se kolem koule najednou strhl takový poprask. “Je tam už měsíc. Snažil jsem se do ní strčit, ale nechtěla se pohnout,” sdělil místní televizi. Avšak bezradnost japonských úřadů baví lidi na sociálních sítích. Na účet koule se tak objevují různé vtipné komentáře a koláže.


Koktejl - další články

Doporučujeme