Umíte složit rubikovu kostku? Tenhle muž to umí i při žonglování, a to v rekordním čase

2. září 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Rubikova kostka je jedním z nejoblíbenějších hlavolamů a složit ji během chvíle už umí kde kdo. Proto se vymýšlejí nejrůznější způsoby, jak si skládání ztížit. Číňan Li Č'-chao se rozhodl, že složí tři kostky, zatímco s nimi bude žonglovat. Stačily mu na to tři a půl minuty. Informace přinesl web Novinky.cz.

Lidé, co umí složit Rubikovu kostku během pár vteřin vymýšlejí stále nové a nové způsoby, jak překonat sám sebe. Skládají ji poslepu, pod vodou, hlavou dolů… Li se však naučil žonglovat a Rubikovy kostky skládá během toho. Zdá se to nemožné, ale on do zvládnul za tři a půl minuty.

Přesný čas složení tří kostek je 3 minuty a 29,29 sekundy. Tímto úctyhodným výkonem se Li Č’-chao zapsal do Guinnessovy knihy rekordů, není to však zdaleka jeho první zápis. Tento rekordman si očividně v překonávání světových rekordů libuje.

Nejedná se však o běžné světové rekordy, ale o trochu bizarní kousky. Všechny mají však jedno společné, a to Rubikovu kostku. Vypadá to, že Li je na tuto barevnou kostičku opravdový expert a očividně z toho chce vytřískat co nejvíc. Li drží rekord za nejvíce složených kostek, zatímco visel hlavou dolů. Pak si to Číňan ještě ztížil a pověšený hlavou dolů kostky skládal jednou rukou. Ještě drží rekord vyřešení Rubikovy kostky na čas v týmových dvojicích. 

Co vymyslí příště?


Koktejl - další články

Doporučujeme